Новости

Светскиот ден на водата - 22 Март

Светскиот ден на водата (World Water Day) се обележува на 22 март секоја година, одлучено од Генералното собрание на ОН во 1992 година. Основата на оваа идеа е во целиот свет се привлече внимание на проблемите поврзани со водата и водните ресурси.
Елмо-Техна со своите секојдневни задачи целосно се грижи за чиста и пивка вода.

Водици 2013 - АДКОМ, Охрид

Елмо-Техна зема учество на годишното собрание на Здружението на даватели на комунални услуги на Р. Македонија АДКОМ. На собранието се дискутираше за нови и ефективни технологии за прочистување на вода за пиење и отпадните води, снабдување со вода, анализи, регулирање и контрола на изворите на вода, модерна опрема и апарати за чиста вода.
Официална страна на АДКОМ.

Презентација на Елмо-Техна, Дојран

Елмо-Техна ја презентираше модерна опрема за чиста вода и ефективни услуги за прочистување на вода за пиење и отпадните води.

Технома 2011

Традиционално, Елмо-Техна се престави на Технома. Изложувајќи дел од своите производи во хала 2.

ПОСЕТА НА САЕМОТ ЗА ВОДА ВО СОФИЈА 2011

Елмо-Техна го посети најголемиот саемот за вода во регионов каде беа преставени нови и ефективни технологии за прочистување на вода за пиење и отпадните води, снабдување со вода, анализи, регулирање и контрола на изворите на вода, модерна опрема и апарати за чиста вода.
Официална страна на саемот Вода Софија 2011.

ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА АДКОМ 2011

И годинава традиционално, ден пред Водици, Здружението на даватели на комунални услуги на Р. Македонија АДКОМ го одржа годишното собрание.
Г-дин Љубенчо Паунов ја претстави Елмо-Техна во официјалниот дел од собранието. (превземи ја презентација).

ВОДИЦИ 2011 ВО ОХРИД

Елмо-Техна го посети Охрид за Водоци 2011, каде преку 10.000 гости го проследија спектаклот за верскиот христијански празник. Елмо-Техна ја посети и уникатна манифестација ДЕН НА РИБАРИТЕ, масовно капење на рибарите за бериќет во риболовот ...
Елмо-Техна присуствуваше на масовното крштевање на триесет лица во водите на осветеното Охридско езеро. (повеќе ...)

ВОДИЦИ 2011 ВО ВЕЛЕС

Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов присуствуваше на празнувањето на Водици во Велес. Пред илјадниците собрани Велешани, Митрополитот Вардардски Агатангел ги освети водите на реката Вардар.
Елмо-Техна беше дел од спонзорите кои го даруваа најсреќникот кој го фати крстот.
Извор: Официјалната страна на Претседателот на Р. Македонија

ТЕХНОМА 2010

Традиционално, по осми пат Елмо-Техна се престави на Технома. Изложувајќи дел од своите производи во хала 2.
(повеќе ... )